Arjantin

Arjantin

Genel Bilgiler
Güney Amerika’nın güneyinde And dağları ile Atlas Okyanusu arasında uzanır. Arjantin Güney Amerika kıtasında 2. dünya genelinde 8. en büyük topraktır.
Arjantin’in Başkenti Buenos Aires’tir. Yaklaşık 41 milyon nüfusa sahiplik yapan Arjantin, çok uzun bir sahil şeridine sahiptir. Bu ülke Latin Amerika’nın en gelişmiş ve varlıklı ülkelerinden biri olmasına rağmen, enflasyon ve yüksek işsizlik oranına sahiptir.
Arjantin’de resmi dil olarak İspanyolca kullanılır.  Para Birimi olarak da Arjantin Pezosu kullanılmakta. Ek olarak Arjantin ziyaretiniz sırasında yanınızda nakit USD bulundurmanızı öneririz. Çünkü burada yabancı kredi kartlarını kullanırken bankanız düşük kurdan hesaplanıyor ve zarar edebiliyorsunuz.
Arjantin Türkyie’den vize istemeyen ülkeler arasındadır. Bu ülkeye vizesiz seyahat edebilirsiniz.
Lokasyon / Konum
Arjantin, Güney Amerika Kıtası’nın güney ucunda, And Dağları ile Atlas Okyanusu’nun arasındadır, kuzeybatıdan Bolivya, kuzeydoğudan Paraguay, doğudan Brezilya, Uruguay ve Atlas Okyanusu, güney batıdan da Şili ile çevrilidir.
En Çok Ziyaret Alan Şehirleri
Buenos Aires, Cordoba, Santa Fe, Santa Cruz, Ushuaia,El Calafate, Mendoza, Rosario...
İklim / Hava Durumu
Arjantin topraklarının büyük bir yüz ölçümüne yayılması nedeniyle bölgeler arası iklim farklılıkları bulunmaktadır. Arjantin’in güney kesimleri genellikle nemlidir. Arjantin ikliminin yarattığı sıcaklıklar güney kesimlerde düşük olarak seyreder ve yıl boyunca fazla değişime uğramaz.
Ne Zaman Gidilir
Arjantin’de ilkbahar Eylül-Ekim aylarında, yaz ise Aralık ve Ocakta başlar. Buenos Aires mart-mayıs ve eylül-kasım ayları en uygun iklim koşullarına sahiptir.
Ülke Mutfağı / Ne Yenir Ne İçilir
Arjantin’e gitmişseniz mutlaka dünyaca ünlü sığır etlerini tadın. Sucuk, sosis gibi yiyeceklerden kaçınmanızı öneririz, çünkü at eti bile karıştırılmış olabiliyor. Ek olarak kahve sever biri iseniz kahve keyfi yapmanızı öneririz zira kahveleri çok güzel.  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İsviçre Alpleri

Kuzey Sibirya

Filipinler