İrlanda

İrlanda

Genel Bilgiler
Yeşile doyabileceğiniz doğası, kendine hayran bırakan manzarası ve sıcakkanlı insanlarıyla ilgi gören ülke; İrlanda Adası’nın altıda beşini kaplamaktadır.
Başkent Dublin ülkenin en büyük şehridir. 2013 yılında dünyadaki en mutlu insanların yaşadığı şehir ve yaşanılacak en iyi şehir olarak tescillenmiştir.
İrlandaca ve İngilizce olmak üzere iki adet resmi dilleri vardır. Nüfusun büyük bir kısmı konuşma dili olarak İngilizceyi tercih etmektedir.
Para birimi olarak Euro’yu kullanmaktadırlar.
Yerel saat Türkiye saatine göre 2 saat daha geridir.
İrlanda vize isteyen ülkeler arasındadır, gitmeden önce vize başvurunuzu yapmış ve İrlanda’ya vize almış olmanız gerekmektedir.
Lokasyon / Konum
Kuzeybatı Avrupa’da yer alır. Kuzeybatısında kuzey İrlanda ile komşudur. Batısında Atlas Okyanusu, doğusunda İrlanda Denizi, güneydoğusunda St George’s Kanalı, güneyinde ise Kelt Denizi bulunmaktadır.
En Çok Ziyaret Alan Şehirleri
Limerick, Dublin, Cork, Belfast
İklim / Hava Durumu
Serin ve ılık bir okyanus iklimi hüküm sürmektedir. Kış mevsimi yumuşak ve rutubetli, yaz mevsimi ise serin ve bulutlu geçmektedir. Ortalama sıcaklık yazın 15, kışın ise 5 derecedir.
Ne Zaman Gidilir
Sıcaklıkların yüksek olduğu, birçok festivalin gerçekleştiği Mayıs-Temmuz arası turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşmaktadır. Daha sakin bir zamanda gitmek istiyorsanız bahar aylarını tercih edebilirsiniz.
Ülke Mutfağı / Ne Yenir Ne İçilir
Yemeklerin çoğunda sebze, meyve ve deniz ürünlerine yer verilir. Patates, ülke mutfağının temelini oluşturan yiyeceklerdendir. Shepherd’s Pie ve Cottage Pie popüler yemekleridir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İsviçre Alpleri

Kuzey Sibirya

Filipinler